Србија и Русија заједно против тероризма и криминала!

Потпредседник Владе Републике Србије указао је да је са Патрушевим разговарао и о угрожавању безбедности и положају српског народа на Косову и Метохији

                        Фото: МУП
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Москви са секретаром Савета безбедности Руске Федерације Николајем Патрушевим о сарадњи две државе у супростављању тероризму, организованом криминалу и свим осталим безбедносним изазовима.

Стефановић, који борави у радној посети Русији, истакао је након састанка, да је у претходном периоду започета опсежна полицијска сарадња и да Министарство унутрашњих послова има добру сарадњу са безбедносним службама Руске Федерације.

Потпредседник Владе Републике Србије указао је да је са Патрушевим разговарао и о угрожавању безбедности и положају српског народа на Косову и Метохији.

– Добили смо подршку Русије у нашим настојањима да обезбедимо мир и стабилност и да се реализују договори попут формирања Заједнице српских општина, који су нам важни, али и за очување безбедности српског народа, пре свега у деловима Косова и Метохије у којима немају потпуну безбедност. Републике Србија и Руска Федерација по тим питањима имају јединиствен став и имаћемо подршку Русије и у будућности – нагласио је Стефановић.

Министар је указао да је тема разговора са Патрушевим била и борба против тероризма, организованог криминала и кривичних дела везаних за злоупотребе на интернету.

– Разговарали смо о активној сарадњи у супротстављању изазовима тероризма, што ниједна држава, ма колико била велика или мала, не може сама да реши – рекао је Стефановић указавши да је на том пољу Републици Србији потребна помоћ великих сила у погледу размене информација.

– Треба нам више информација и сарадња са онима који могу да нам пруже податке о томе где се терористи крећу, какви су им планови и шта Србија може да предузме да предупреди сваку потенцијалну опасност и заштити своје грађане – навео је Стефановић.

Према његовим речима, разговарало се и о полицијској сарадњи у области борбе против организованог криминала, али и о сарадњи руске Националне гарде и наше Жандармерије.

Стефановић је додао да је тема састанка била и заштита грађане обе земље од опасности које се крију на интернету, што ће, како је најавио, бити тема и безбедносне конференције која се ове године одржава у Русији.

Извор : Телеграф