Лавров: Нуклеарни програм Северне Кореје да не буде изговор САД

МОСКВА – Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да су се Русија и Кина сложиле да развој нуклеарног програма Северне Кореје не би требало да буде изговор за постављање елемената америчког глобалног система антиракетног штита на Корејском полуострву, преноси Ројтерс.

Наводи се да је Лавров то изјавио на заједничкој конференцији за медије са кинеским министром спољних послова Вангом Јијем.

„Москва и Пекинг такође су за мере које би се односиле на нуклеарни програм Северне Кореје, али у исто време не ометају налажење политичког решења у региону”, рекао је Лавров.

Ји: Примена силе на Корејском полуострву само би погоршала ситуацију

МОСКВА– Министар спољних послова Кине Ванг Ји изјавио је данас би примена силе на Корејском полуострву само погоршала ситуацију и да Пекинг очекује да Јужна Кореја учини напоре на обнављању разговора са Северном Корејом, преноси Ројтерс.

Ванг, који је говорио на заједничкој конференцији за медије са руским министром спољних послова Сергејом Лавровим, казао је и да Пекинг и Москва позивају Северну Кореју да поштује резолуције Уједињених нација усвојене у вези са нуклеарним програмом Пјонгјанга.

(Танјуг)