Феминизам је лицемеран

Феминизам је врло лицемеран покрет. Он се здушно бори против „насиља у породици”, а одобрава – штавише поспешује – абортус, ту најгору врсту насиља над нерођеним дететом.

Под утицајем феминистичке пропаганде све већи број девојака абортира, без да се саветује мушкарцем који је дете зачео. Феминистички медији такву самовољност оправдавају и подстичу.

Феминисти абортус правдају паролом „моје тело – моја ствар”. Али став је нетачан и биолошки и метафизички. Ничије тело – па ни женино – није њено него је дар од родитеља и – ако верујете у Бога – од Бога. Још је мање тачно да је плод у утроби жене само њен. Он је и мушкарчев, колико и женин. Стога места за самовољу нема. Нико не остаје трудан сâм са собом, па не може да доноси одлуке везне за плод самовољно.

Наш закон о абортусу је врло пермисиван. Девојка данас може да закаже абортус, а сутра да га обави. Како се осећа мушкарац који је зачео дете – она не хаје. То је вид насиља над њим. Зашто се његова осећања не узимају у обзир? Где су ту његова права? Абортус је грех пред Богом и људима и не сме се третирати лакомислено како се данас махом чини.

Владислав Ђорђевић

Извор: vidovdan.org