Уништена табла са натписом Независног друштва новинара Војводине!

Током викенда је поново, по ко зна који пут, уништена табла са натписом Независног друштва новинара Војводине испред наше канцеларије у Змај Јовиној улици у Новом Саду.

Табла је, као што се види на фотографији коју прилажемо, ишкрабана до непрепознатљивости, а два дана раније је на њој осванула и налепница на којој је прекрижено лице програмског уредника НДНВ-а Динка Грухоњића уз текст “Милетићев а не Динков град”.

Табла са натписом НДНВ-а, као и наше поштанско сандуче, много пута су били на мети насилника, а руководиоци нашег удружења и наши сарадници дуго су већ, а у последње време интензивирано, предмет великог броја претњи смрћу и других вербалних напада.

Јасно је да су континуирани инциденти део систематског притиска на наше удружење, а у склопу укупних притисака на све организације и појединце који имају критички отклон према власти.

И овај инцидент ћемо пријавити полицији и другим надлежним органима, али нажалост без великих очекивања да ће починилац бити пронађен и примерено кажњен, јер до сада нити једном нико за нападе на НДНВ и претње нама и нашим сарадницима – није одговарао.

Саопштење за јавност, Нови Сад, 11. септембар 2017. – Независно друштво новинара Војводине

Извор: ndnv.org