Најмлађа и најбоље плаћена радница у Вашингтону – Хоуп Хикс

Амерички медији последњих дана брује о новој фигури у тиму председника Доналда Трампа. Она је најмлађа и најбоље плаћена радница у Вашингтону.

AP Photo

Она се зове Хоуп Хикс (28), дипломирала је на Универзитету за методику и трећа је по реду директорка Одсека за односе са јавношћу у Белој кући.

Медији тврде да јој Трап неизмерно верује, њено мишљење се уважава и последњих месеци постала је битан чинилац у креирању Трампове политике.

Била је једна од првих која се придружила његовој кампањи, а пре тога радила је као модел, па се из родног Конектиката преселила у Њујорк. Тамо је пронашла посао у пи-ар агенцији, што је ју игром случаја повезало са Иванком Трамп.

AP Photo

То је, ваљда, било довољно да Иванкин отац Доналд препозна њен потенцијал и позове је у свој штаб баш у тренутку када је први пут објавио своју кандидатуру, преноси Јутарњи лист.

Труд који је уложила у Трампову кампању уродио је плодом. Непосредно након његове победе на изборима именовао ју је за директорку стратешких комуникација у Белој кући, да би након тога стреловито напредовала.

Тамо ужива поверење сарадника и колега, али занимљива је њена намера да не буде у центру пажње. До сада није учествовала ни у каквим мејнстрим полемикама нити се непотребно излагала јавности. То је чини посебном у односу на остале колеге који су специјализовани за исто подручје рада у Трамповом тиму, пише Телеграф.

AP Photo

Наводно је током своје „политичке“ каријере само три пута објавила статус на Твитеру.

Један од њих је гласио:

– Председник Трамп има магнетску специфичност и зрачи позитивном енергијом која је заразна за оне који се налазе око њега. Бриљантан је и са великим смислом за хумор и невероватном способношћу постиже да се свака особа осећа посебно.

Био је то заправо њен одговор на чланак објављен у јеку кампање у Вашингтон посту у којем је писало како Трамп има намеру да смањи број сарадника у штабу.

AP Photo

Судећи према изворима из Вашингтон поста Хиксова сваког дана по неколико пута обавља исцрпне разговоре са председником о медијској стратегији.

Треба напоменути да је она била једина жена која је учествовала у креирању кампање новог америчког председника.

Занимљиво је, међутим, да се у јавности појављивала раније, док је била активна у свету моде.

Тада је једном локалном часопису рекла:

– Ако ме манекенство и глума нигде не одведу, радо бих се видела у политици. Зашто не?

Изгледа да јој је успело.

Извор: informer.rs