До сада је урадио портрете руског председника Владимира Путина, америчких председника Доналда Трампа и Барака Обаме, папа Фрање, Фидела Кастра и Нелсона Менделе

Фото: Dario Gambarin

Италијански уметник Дарио Гамбарин направио је на пољу пшенице недалеко од Вероне, велики портрет севернокорејског лидера Ким Џонг-уна и испод њега написао реч „Опасност“, објавили су италијански медији

Он је портрет направио трактором и плугом, на очевој њиви величине 25.000 квадратних метара, а како се наводи, његово дело може да се види само из „птичије перспективе“, преноси Тас с.

– Портрет је нека врста апела целом свету. Видимо сталне тензије у односима америчког председника Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг ун-а и цео свет помно прати та дешавања. Мој рад представља израз жеље да се проблем реши дипломатским путем и то што пре – рекао је Гамберин.

Како се наводи, то није први пут да Гамберин прави такве портрете – до сада је урадио портрете руског председника Владимира Путина, америчких председника Доналда Трампа и Барака Обаме, папа Фрање, Фидела Кастра и Нелсона Менделе.

Погледајте снимак:

Извор: telegraf.rs

Advertisements