Цензура и аутоцензура, таблоидизација, острашћеност, медијски линч „неподобних“, у најкраћем описују штампане медије у Црној Гори. Свједоци смо свих ових година да је слобода медија, како неко лијепо записа, само мит који прикрива огољену политичку борбу за економску и поличку контролу над медијима – написао је у ауторском тексту за ИН4С Дражен Живковић, светионик слободног новинарства и бивши радник ДАН-а, где је противзаконито оптужен по политичкој линији, као неподобан. Он истиче да је Агенција за националну безбедност суштинских уредник свих менјстрим медија.

– Мрвице које се са режимског стола подијеле штампаним медијима, без изузетка, само се пакују другачије, зависно од читалачке публике, а имају за циљ да се створи лажна слика о дешавањима у друштву. Наравно, врховни командант из АНБ-а је својим власницима медија дао да се једино над читуљама играју независности, тј. да ли ће исту објавити на ћирилици или латиници. Јер, ионако сви мртви окрени обрни гласају за ДПС, па ту цензура и није потребна.

Све остале рубрике су под будном пажњом Великог брата из АНБ-а, који на конкретним примјерима, а куд ћеш већи од монтиране афере “државни удар”, јавност кроз спиноване текстове “независних” медија припрема, да није тачно оно што виде очима и чују ушима – каже Живковић.

НАЦИОНАЛИСТ

Advertisements