Још једно гажење преко части и образа Србије прошло је прећутно од стране њених грађана. Пресуда генералу Ратку Младићу, није пресуда њему као појединцу већ је пресуда читавом једном народу и мора свима то да буде јасно. Генерал Младић штитио је српски народ, данас у Хашком трибуналу брани српску правду и истину, сутра ће и страдати за име тог народа, а шта смо ми то урадили да заштитимо, да одбранимо, да страдамо за себе, за народ, а кроз лик и дело генерала Младића.

Изашло је око стотину Београђана, изашло је и око стопедесет Новосађана на улицу да искаже своје незадовољство због пресуде своме народу, а ја се питам где је четврти по величини Ниш, где су Шабац, Чачак, Крагујевац, Краљево, Ваљево, Ужице?

Где су оне силне „патриотске“ странке, покрети, организације? Где су борци и саборци, где су заштитници људских права? Где си Србијо? Кажу неки данас, окренимо се будићности, да, слажем се, али како да се окренемо будућности када не знамо своју прошлост, када заборављамо историју, када сахрањујемо своје идеале, када газимо по костима предака, када се одричемо националног идентитета, када нам је прече мишљење дошљака и странца… у какву ми то будућност идемо?

Идемо драги моји несвесно као стока у кланицу, у провалију, у самоуништење. Наша будућност је овде а не у Бриселу, наша унија је наш народ а не Европа, наш су интереси национални а не западни, наш јунак је генерал Ратко Младић, наша држава је Србија!

Dixi et salvavi animam meam

Михаило Јањић Повереник СНП 1389 за северну српску покрајину

Advertisements