Главни адути владајуће странке на предстојећим изборима у Београду су постигнути резултати на планском развоју града, „спуштању“ града на реке, стабилизацији финансија и улагању у периферне делове града.

Волео бих да на градским изборима кандидат буде и бивши градоначелник Драган Ђилас, јер би то значило упоређивање резултата две власти.

За време његовог мандата, Београд пут годишње је правио губитак од милијарду динара, а данас је 500 милиона у плусу. БВК био је пре 2013. године са пет милиона добити, а данас послује са 510 милиона профита. Чистоћа је у време ДС годишње имала 33 милиона добити, а данас је у плусу 962 милиона. Разлика је немерљива.

Под актуелном управом јавна предузећа праве добитак око пет милијарди динара годишње, што је новац који иду у буџет града.

У Ђиласово време смо имали шездесетак градилишта, а данас их имамо 1.100.

Заслугом тима који је водио Беоргад, а чији смо део и Мали и ја, променили смо пређашњи правац ширења од центра ка периферији што се одувек радило. Ми смо Београд спустили на реке, сви наши велики пројекти су уз обалу, од Луке Београд, ‘трећег Беоргада’, Макишког поља, Блока 18 и наравно ‘Београда на води’.

Поред тога, стабилизоване су финансије, враћено је око 400 милиона евра дуга који је направила претходна власт, стабилизована су јавна предузећа.

Имамо много више новца да решавамо проблем инфраструктуре у деловима града где недостају водовод, канализација, путеви. Сматрам веома значајним што нема приградске општине или села у којима град нешто није урадио.

Ова градска власт, биће упамћена по томе што је Београд постао град кранова.

Сваки уложени евро кроз грађевинску индустрију мултиплицира се кроз БДП три пута. Издали смо грађевинских дозвола за милион квадрата. То су милијарде евра инвестиција, а захваљујући свему томе, отварају се нова радна места.

Први пут у Београду има мање од 100.000 незапослених – 89.000.

Сви ме у иностранству питају за ‘Београд на води’. То је невероватан мамац који привлачи велике светске компаније. Успешна спољна политика и сигурност утичу и на пораст броја туриста. Прошле године је забележен долазак 730.000 људи, а ове године ћемо имати 20 одсто више.

У Београду се сваког месеца региструје 4.000 нових аутомобила, на крају године имаћемо их око 750.000. То је огроман притисак на саобраћајнице и зато убрзано радимо студију кружних токова. Имаћемо и код ТЦ Ушће кружни ток, а то би било решење и за угао Саве Машковића и Булевара ослобођења.

Извор: novosti.rs