Навикли смо да примамо вести из инквизиторског Хашког трибунала у којeм се српски јунаци, који су спречили трећи геноцид над Србима у 20. веку, тероришу, вређају, омаловажавају, трују, убијају и осуђују на драконске вишегодишње робије. Али, звучи несхватљиво да се нешто слично дешава, и не престаје, у Србији над једним од највећих српских јунака новијег доба – др Браниславом Перановићем.

Да подсетимо, др Перановић је пресудом досманлијског инквизиторског суда осуђен на 20 година затвора јер је наводно „намерно и са предумишљајем“ убио наркомана који је био код њега на лечењу. Ова ноторна лаж је у потпуној супротности са истином. Др Перановић је покушавао да спречи наркомана да напусти његов центар, јер је пракса показала да су сви, који су током лечења, насилно напустили центар, убрзо предозирани дрогом за неколико дана умрли. Истина је да је тешко оболели наркоман умро од изливања киселине из желуца у дисајне органе (киселине изазване стресом, у жељи да напусти центар) и да је дошло до гушења што је узроковало смрт. Овај налаз је јасно потврдио вештак судске медицине.

Али то, и многе друге чињенице, нису биле довољне да се др Перановић олсободи оптужбе, као што ни море јасних чињеница нису довољне да невине српске борце ослободе хашких џелата.

Да подсетим, кроз центар др Перановића прошло је преко 1200 најтежих болесника од наркоманске зависности, и скоро сви су оздравили, о чему постоје бројна сведочанства која су доступна на интернету (једно од њих се може погледати на линку: https://www.youtube.com/watch?v=J57LwBiyjwE).

Агонија др Перановића и његове породице (жена, петоро деце и један унук) се не завршава пресудом од 20 година робије. Све време не престаје прогон од стране судија, адвоката и принудних извршитеља. Суд је пре две године донео одлуку да др Перановић мора да плати 10.000 евра на име судских трошкова под претњом конфискације имовине. Некако, једва, уз помоћ пријатеља, успели су да скупе новац и да се спасу избацивања на улицу. Али, пре неколико дана, суд је поново донео одлуку о обавезном плаћању додатних 8.000 евра. Породица Перановић нема то да плати, па покушава некоме да поклони имање, да им не би одузели, али и за то је потребно да се плати око 500 евра пореза – новац који немају.

Пре неколико седмица др Перановић је постао деда, али са горчином у устима. Убрзо након што му се снаја породила, стигао је позив на суд његовом сину јер није вакцинисао дете.

Као да су пипци Хашке инквизиторске аждаје, разгранати за време досманлијске окупације, још увек живи и активни.

И не само то. Пре неколико дана др Перановић је добио новог цимера у четворокреветној затворској ћелији – и то хомосексуалца. Који ће бити следећи корак у иживљавању над др Перановићем и његовом породицом, ни најбољи режисери хорор филмова не могу да претпоставе.

Др Перановић је замолио аутора овог текста да упути апел свим људима добре воље да се помогне његовој породици – правно, молитвено, финансијски и на све друге начине, да би се зауставило духовно и физичко уништавање њега и његове породице.

За више информација о „случају Перановић“ и могућности помоћи породици Перановић, може се посетити сајт: www.branislavperanovic.com

Др Мирољуб Петровић

НАЦИОНАЛИСТ