Лидер Покрета слободних грађана и пропали досовски председнички кандидат Саша Јанковић остао је последњих дана без готово свих сарадника и потписника „Апела 100“, са којима је пре само седам месеци основао ПСГ

Новак Ђуровић

Један за другим, Јанковића су напустили сви чланови оснивачког Председништва ПСГ. Уз оптужбе на рачун лидера отишли су академик Душан Теодоровић, новинар Срђан Шкоро, док су се редитељ Горан Марковић и грађанска активисткиња Аида Ћоровић повукли из „приватних разлога“.

print/youtube

Одмах за њима бившег омбудсмана су напустили дојучерашњи велики обожаваоци: бивши судија Зоран Ивошевић, глумци Никола Којо и Бане Трифуновић, певачица Кристина Ковач, списатељица Биљана Лукић, водитељка Тања Војтеховски, први човек „Локалног фронта“ из Краљева Предраг Воштинић и редитељка Милица Краљ, док се од Јанковића одмах после председничких избора дистанцирао и прослављени кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић.

Promo

Коначно, последњи који је главом без обзира побегао од самозваног лидера опозиције јесте адвокат Божо Прелевић. Да читава ствар буде смешнија, исти тај Прелевић је пре само десетак дана изабран за новог члана Председништва ПСГ.

Printscreen You Tube

Медији спекулишу и да је „излазну карту“ из ПСГ узео и позоришни редитељ Кокан Младеновић, а да о истом чину размишља и писац Драган Великић.

facebook

– Напустио сам ПСГ због размимоилажења. Желим им све најбоље. Мој задатак је био да формирам Градски одбор ПСГ за Београд, и ја сам то и окончао – рекао је бивши функционер ПСГ Божо Прелевић.

Извор: informer.rs