У Скупштини града никада није постојало место уредника музичке фонтане, нити ће икада постојати и то је стварно једна од највећих глупости и највећих лажи, изјавио је данас градски менаџер Горан Весић.

„Знате, од када се бавим овим послом, то је три и по године, слушао сам свакодневно веома често велике глупости, али то је стварно једна од највећих глупости, највећих лажи које сам икада чуо. Нажалост, то је изрекао народни посланик у Народној скупштини, човек који би морао да води рачуна о ономе шта и како говори и морао би да говори истину“, рекао је Весић за Студио Б.

Осврћући се на изјаву народног посланика ДС Балше Божовића, који је рекао да Леонтина Вукомановић за уређивање музичког програма фонтане на Славији прима 150.000 динара, Весић је рекао да не постоји могућност да се сакрије ко све прима плату и како је прима, те да „никада нико није примио нити један динар за такав посао“.

„Али господину Божовићу то не смета, нити људима који за њега раде на друштвеним мрежама, који оптужују разне људе. Њега, који је лидер ДС у Београду, није било срамота да то јавно каже, а притом, свако ко познаје функционисање било које државне институције, Скупштине града, јасно му је да ко год добија плату, његово радно место мора да постоји у систематизацији радних места, које су јавне“, каже Весић.

Постоји у Скупштини града, објашњава Весић, комисија која се бави одређивањем песама које ће емитовати музичка фонтана на Славији, као и да је један од чланова те комисије Леонтина Вукомановић, али да чланови те комисије не примају нити динар, јер раде потпуно бесплатно, тако да, подвлачи, никада нико није добио нити динар на основу тога.

„Никада, да будемо начисто, није у Скупштини града постојало такво место, место уредника музичке фонтане, нити ће икада постојати. Нити је икада ико примио један динар за такав посао“, рекао је градски менаџер.

Весић сматра да је „постало матрица“, да се, у недостатку политике, оптужују други људи, лаже се, измишља и притом, „понашају се као да имају права то да раде“.

„Госпођа Леонтина Вукомановић нападнута је данас само зато што је она једна од јавних личности која подржава Александра Вучића, јавно и то не крије. Она је потписала подршку господину Вучићу за избор председника, јавно је о томе говорила и напросто, има права да подржава господина Вучића. Али, за ове људе, као Балша Божовић, такво право не постоји и ко год подржава Вучића, мора да прође кроз медијску хајку и то је нешто што је данас прошла Леонтина Вукомановић“, каже Весић.

Сматра да је Божовићу „криво“ јер напросто нема више власт „која му је пала с неба, пошто му је кум био председник државе“. Весић каже да мозе да разуме Божовића, али да он нема право да лаже и да лажно оптужује.

„Видећете, нико неће стати у заштиту Леонтине Вукомановић, ниједно удружење, нико неће ништа рећи и то је тако. Данас је Божовић причао о „прескупој музичкој фонтани“, а 2014. се сликао са Драганом Ðиласом, који ће им бити кандидат за градоначелника, на тој истој Славији и тој истој музичкој фонтани, само што та њихова фонтана требало да кошта 4,5 милиона евра“, каже Весић.

Жалосно је, оцењује Весић, што је оптужена „једна дивна жена, уметница, самохрана мајка“, на ружан начин, у коме није чак ни добила прилику да се брани.

„Треба да га је срамота, у политици није све дозвољено, имате право на своје мишљење, на политичку борбу, немате право да лажете, измишљате, а то управо ради господин Божовић и што је најгоре, то ради на рачун жене која не може да се брани и треба да га буде срамота за ово што је урадио данас“, закључио је Весић.

НАЦИОНАЛИСТ