Амбуланта Здравственог центра из Косовске Митровице која се налази у мешовитом селу Суви Дол каменована је прошле ноћи.

„Ово је трећи пут у последња три месеца да се на мети албаских вандала нашла амбуланта у Сувом Долу која је од доласка међународних мировњака каменована више десетина пута“, рекао је агенцији Бета директор КБЦ Косовска Митровица Милан Ивановић.

Према његовим речима, у последњем напада на ову здравствену установу демолирана су улазна врата, поломљена стакла на лекарској ординацији и сестринској соби чиме је онемугућено лечење пацијената у српском делу Сувог Дола.

„Починиоци су познати, то су Албанци, налогодавци су албанске институције, а циљ мотивисаних етничких напада је стварање етнички чисте територије односно освајање српске територије и отежавање живота Србима и српским пацијентима“, рекао је Ивановић.

Он је додао да је полиција извршила увиђај и нагласио да му искуство говори да је тешко да ће починиоци бити откривени. „Апелујемо на припаднике међународне заједнице који и даље раде јалово и стерилно, да изврше притисак и пронађу починиоце овог вандалског чина“, рекао је Ивановић.

Мултиетничко село Суви До налази на пет километара од Косовске Митровице и у њему живи око 50 Срба. Лекарску помоћ свакодневно им пружају лекар и медицинска сестра.

Извор: Бета

Advertisements