ЈАЊИЋ: ВУЧЕВИЋУ, ХВАЛА ШТО ЈЕ НОВИ САД ОПЕТ СРПСКИ ГРАД, АЛИ РЕШИ СЕ ЛИГЕ!

Члан Председништва Српске деснице и један од лидера Српског народног покрета 1389 Михаило Јањић истакао је да поштује досадашње резултате и залагање градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и да је спреман да их брани било где и било када, нарочито у борби против погубне политике демократско-сепаратистичких снага, али и да стоји актуелној власти на располагању да тој фракцији зада завршни ударац тако што ће представници ЛСВ бити избачени из фотеља из којих су уништавали град, а у које су потпуно незаслужено враћени.

Чини се да немате замерки на градски одбор СНС и Милоша Вучевића?

Чињеница је да је господин Вучевић стао на пут клептократском систему владавине „жутих“ и зауставио пропадање Новог Сада које је пропорционално пуњењу џепова криминалаца, да ли у фантомкама, да ли у оделу и са посланичким имунитетом, свеједно, довело до банкрота и тешке ситуације. Чињеница је и то да је доста радио на инфрастуктури, културној и националној слици града и то поздрављамо. Међутим, морам напоменути да смо веома забринути због чињенице да је у власт, чини се непотребно, увукао Чанкову ЛСВ, коју је он на крају крајева и срушио свега неколико година раније, када је деловала неизбациво из фотеља. Иако он тврди да се ради искључиво о „комуналној коалицији“, ми верујемо да ће у месецима пред нама показати сву ону снагу, мудрост и знање које је показивао у далеко тежим временима и доказане антисрбе, сепаратисте и оне који су до лаката били у корупцији удаљити од Градске куће, тако да је и као „цивили“ заобилазе у широком луку. Све друго је сигнал за забрињавање, а ми смо ту да му помогнемо у том великом изазову који га чека.

Чини се да сте у последње време и ви више фокусирани на дешавања у Београду, иако има посла у Новом Саду. да ли то посредно некоме помажете у кампањи?

Да, помажем и то није нека тајна – јединој „странци“ којој смо ми из Српске деснице суштински одговорни и чији смо „пиуни“ – СРБИЈИ! Захваљујући промени власти 2012. године, која је постала глогов колац сепаратизму у протеклих пар година под руководством Милоша Вучевића, Нови Сад је престао да има антисрпско лице и да се њиме „дичи“. Истовремено, сви они којима смета све, од историје, заставе и Устава земље у којој живе, преселили су се у Београд и маскирали своје деловање под плаштом „демократа“. Таква „демократија“, у којој на крају гори скупштина, а трећине територије, и то оне свете се одриче олако, нам не треба и наша је обавеза да такве спречимо да се повампире. Коначно је дошло време да се како у Београду тако и у Новом Саду „жута дубока држава“ и либерали замене здравом Српском десницом.

Шта се то конкретно променило у Новом Саду?

Пре свега, уместо Чанковом крпом, опет се дичимо српском заставом. Представници града не иду около да се извињавају због измишљених злочина над другим, већ обележавају оне над нама, попут Олује, Новосадске рације, НАТО агресије… Улаже се у културу, а не краде се у име културе, што је потврдила и титула Европске престонице културе. Ћирилица није угрожена врста, Матица српска и друге историјске институције се не гуше, него помажу. И то су непобитне чињенице које морамо похвалити… Постоје наравно сегменти на које се мора још више обратити пажња као што је развој инфраструктуре и туризма у приградским местима.

НАЦИОНАЛИСТ