Немања Ристић: Синђелић ми је за компромитујући материјал о Ђукановићу нудио 20 кг хероина

Синђелић ме је контактирао путем фејсбука и замолио да се нађемо, напомињући да се ради о „српској ствари“ казао је Немања Ристић којег је Србија, у фебруару ове године, одбила да изручи Црној Гори због наводне умешаности у „државни удар“ и којег је на претресу 26. и 27. октобра помињао сведок – сарадник Саша Синђелић.

Ристић наводи да му је Синђелић тражио компромитујући материјал против тадашњег премијера Мила Ђукановића и понудио да му плати не новцем већ са 20 килограма хероина, који му се налазио у гепеку и за којег је тврдио да има гаранцију АНБ-а о заштити.

Ристић је навео да не познаје никог осим Братислава Дикића које је једном видио на анти-НАТО митингу.

„Синђелић је дошао видно пијан и дрогиран, причао неповезане и нелогичне ствари изјашњавајући се као велики патриота и тражио од мене компромитујући материјал у вези Мила Ђукановића који би могао бити кориштен против дотичног. Ја сам му одговорио да морам да се распитам па ћемо се чути. Одмах по растанку добио сам информације о Синђелићу, да је под црвеном интерполовом потерницом за убиство у Хрватској, да дилује наркотике за одређене људе из АНБ-а (Агенција за националну безбједност) као и да је сарадник Шиптарске тајне полиције и такође њихов дилер,“ наводи Ристић и додаје:

„Добио сам информације да је у сталном контаку са украјинским борцима који се боре против Руса и чудним брачним паром Зингер, који су безбедносно интересантни. Такође, био је у сталном контакту са НАТО лобистима Венциславом Бујићем о чему постоје фотографије и Дарком Трифуновићем, а то може да сведочи и његова бивша жена.“

Мање компромитујући материјал о Милу Ђукановићу 80.000 евра, озбиљан 400.000 евра.

Ристић је испричао да је одлучио да се опет види са Синђелићем, јер је „постојала основана сумња да дотични хоће да учини неку диверзију, манипулацију, намештаљку запосленим у Руској Амбасади у Београду и Подгорици, русофилима, српским патриотама али се није тачно знало још увек о чему се ради“.

„На следећем састанку ја сам му рекао да мање озбиљан компромитујући материјал о Ђукановићу кошта 80.000 евра а веома озбиљан 400.000 евра.

Почео је да негодује и да прича како он стално ризикује свој живот и путује по Црној Гори, Албанији и Косову* бранећи Србију, нисам схватио шта је хтео да каже тим, како не може очима да смисли Александра Вучића и његовог брата Андреја и како би имао моћи, снаге и жеље да га лично закоље,“ казао је Ристић и истакао да је тек тад схватио да се ради о „тоталном лудаку, болеснику“, који је према његовом свједочењу тада дошао „сав прљав, поцепан са травом која му је вирила из патика“.

Синђелић је већ тад био у контакту са АНБ-ом и СДТ-ом. „Удар“ је намјештаљка Ђукановића

„Договарамо се да се видимо још једном. У међувремену, ја сазнајем да је његов задатак да изманипулише српске патриоте навлачећи их у Црну Гору и да је са његовог телефона нон-стоп у контакту са људима АНБ-а, и већ тада са Специјалним тужилаштвом Црне Горе, као и са припадницима тајне службе СИК са Косова*.

И да је све комплетно намештаљка у организацији првенствено Мила Ђукановића, челника Америчке амбасаде у Подгорици, Бебе Поповића, АНБ, СИК итд.

На задњем састанку ми објашњава да су то превелике паре, да има веома добру сарадњу са људима из Теленора који могу да прислушкују и лоцирају кога хоће и да то може бити коришћено и против Вучића и његове породице, те да су му то омогућили контакти из црногорске тајне полиције,“ казао је Ристић за ИН4С и нагласио:

„Каже ми да не може да ми да тако велики новац већ ми нуди 20 килограма хероина, отвара гепек и показује исти и каже да за то постоји гаранција АНБ-а о заштити. Пре тога ми је испричао о свом плану за Црну Гору и његовој организацији за убиство Мила Ђукановића, што је тотални парадокс обзиром да каже да је АНБ гарант за хероин.

Ја сам му рекао да дотичног треба да ухапси држава као криминалца, да од тих окупљања нема ништа и извикао се на њега како се усудио да ми тако нешто понуди. Са њим је био Милош Јовановић за којег сам после сазнао преко медија да је и он учесник поменутог догађаја.“

Иста организација стоји и иза остављања оружја у Јајинцима

Ристић наводи да је цио случај пријавио одмах ФСБ, као и одређеним људима из српских служби.

„Постоји основана сумња да иста организација стоји и иза остављања оружја у Јајинцима,“ напомиње Ристић.

Он је казао да му је Синђелић рекао да мисли како треба убити и Брана Мићуновића.

Косово* – привремено окупирана јужна српска покрајина

Извор: avalainfo.net

Advertisements