Рециклажа је последњих година јако популарна, из више разлога, а најпре због уштеде и чувања околине. Тај тренд се задржао и у грађевини, где дизајнери и архитекте од разноразних старих материјала праве нове ствари.

Најбољи пример је ова модерна кућа, чија се основа састоји од 3 транспортна контејнера. За изградњу су коришћени еколошки прихватљиви материјали, који се могу у потпуности рециклирати.

Већ при првом погледу на спољашњост, јасно је да се и од оваквих материјала може изградити и више него удобно место за живот. Kада видите комплетну унутрашњост, одмах ћете пожелети да се уселите унутра…

Kућа има и фотонапонски систем, као и систем за скупљање кишнице и коришћње исте. Потрошња енергије је 50% мања него у другим модерним кућама. Унутрашњост је отворена и преплављења природним осветљењем.

Уређена је у белом, минималистичном скандинавском стилу. Собе нису одвојене вратима и све је базирано на отвореном концепту живљења. На првом спрату се налази кухиња и трпезарија, а зидови су великим делом замењени прозорима који спајају унутрашњост и спољашњи део куће.

Спој куће и околине је одлика скандинавског стила, тако да се тло налази на истом нивоу као и кућа.У кући се налазе укупно 4 спаваће собе, радна и дечија соба.

Велики прозор има две сврхе, доноси светлост у просторију и омогућује вам да гледате децу док се играју. Све у свему, фино месташце за живот једне просечне породице!

 

Advertisements