Сигуран сам да би маргиналном, потрошеном и ижваканом политичком лику и доказаном преваранту попут Боре Новаковића који тражи лађу спаса од заслужене затворске казне, пријало да су га протеклог викенда у Новом Саду напали заиста јуришници, хулигани и насилници. На његову велику жалост, у разговору који смо водили пред камерама, нисам био наоружан дугом цеви, боксером или којим другим хладним оружјем, већ искључиво аргументима, истином, питањима и њему несхватљивом категоријом: професионалним интегритетом, каже новинар Томо Ловрековић у одговору на оптужбе из саопштења Народне странке.

– Нисам јуришник ни СНС-а, са којим традиционално немам добре и блиске односе, ни Милоша Вучевића, а још мање неких других лица који се у саопштењу спомињу, а које нисам никада ни видео ни чуо. Јуришник сам искључиво истине и интереса грађана. Моја дужност, у својству новинара, била је да разобличим манипулативне и најприземније лажи Боре Новаковића, који покушава да унесе панику непостојећим причама о рушењу стадиона Војводине и СПЕНС-а. Са истим „аргументима“ и „доказима“, могао је тврдити да „зли“ Милош Вучевић планира да ових дана, ето тек тако, сруши и Петроварадинску тврђаву, Катедралу, споменик Светозару Милетићу и Синагогу у једном и да ће се све то догодити ако се на власт не врате јахачи жуте апокалипсе и његови побратими из истраге који су Нови Сад и довели пред банкрот– каже Ловрековић и додаје да камере нису забележиле ни једну увреду са његове стране, већ само инсистирање да Новаковић одговори на питања од којих сада бежи већ више од четири месеца.

– Једини напад и једине увреде које су се догодиле, јесу увреде и напади на јавност и друштво од стране Новаковића, сакривањем и фабриковањем истине. Не би било лоше да овај велики и вајни заштитник интереса Новосађана, одговорио да ли их је штитио и са преко осамдесет спорних уговора у ЗИГ-у који спадају у домен привредног криминала и да ли је „новосадске светиње“ чувао и када је багерима орао по гробовима жртава фашизма и ослободилаца зарад пар метара пута и провизије – истиче овај новинар и додаје како би нагласио да Новаковић лаже, али то није ништа ни ново ни непознато.

Он такође истиче да и даље позива Новаковића на интервју, како би јавност сазнала одговоре на веома битна питања из времена његове владавине.

– Док су мене, као новинара на редакцијском задатку, његови плаћеници, потрчци и политички губитници частили најприземнији увредама и квалификацијама, ја му гарантујем да ће током тог интервјуа од ког бежи преко 120 дана, бити почашћен само фер третманом, кафом и пићем – закључује Ловрековић.

Advertisements