До краја године у Копру ће бити положен камен-темаљац за нову православну цркву, а тим поводом данас је патријарх српски Иринеј угостио градоначелника тог словеначког града Бориса Поповича.

„Веома сам поносан на чињеницу да се први пут после 70 година у Словенији гради православна црква, и то баш у Копру, чији сам градоначелник“, рекао је Попович после састанка с патријархом, који је дао благослов за изградњу овог храма, пренео је Танјуг.

Општина је обезбедила сву инфраструктуру за изградњу православне богомоље, а како је истакао отац Дејан Мандић, парох копарски, локална власт ће уредити и порту храма и саградити дечје игралиште на ком би се малишани и њихови родитељи дружили после литургије и часова веронауке.

Борис Попович рођен је у Копру, његов отац је православац из Берана који је дошао у Словенију где је упознао Борисову мајку Словенку и остао да живи на словеначком приморју.

Борис се у младости бавио аутомобилизмом и једини је возач са простора бивше Југославије који је званично био трећи на свету у ауто-тркама.

Advertisements