Званична Подгорица спрема списак особа из Србије којима ће забранити улазак у земљу, пишу српски медији позивајући се на црногорске Дневне новине.

Лист у тексту „Биће забрањен улазак у Црну Гори свима који је блате“, наводи да су све учесталији напади на Црну Гору који долазе из Србије и како наводе на једној страни је званична Србија коју представља председник Александар Вучић, а на другој бројни појединци, медији, аналитичари, историчари и представници црквених кругова.

Иако за сада нема званичних реакција из Подгорице, све се то, како наводи лист, види и бележи, и наводе да је већ направљен списак особа којима ће у најскоријем временском периоду бити забрањен улазак у Црну Гору.

На тој листи су, наводно, историчари Александар Раковић и Чедомир Антић, уредници неких таблоида али и један „познати ТВ водитељ“.

Као они који нису одолели блаћењу Црне Горе наводе се и ТВ Пинк, али и ТВ Прва због прилога о плакатима који су се појавили у Црној Гори „Никад више 1918.“, као и гостовања историчара Чедомира Антића у емисји ТВ Прва.

Како се наводи, на листи се нашао и сам патријарх СПЦ Иринеј због „скандалозне изјаве да је Србима у Црној Гори лошије него што им је било под НДХ и османлијама“.

Према тумачењу листа, наводна хајка из Србије долази из два разлога – што се тако у Србији скреће пажња с питања решавања проблема Косова, као и због тога што се приближава обележавање 100. годишњце Подгоричке скупштине.

Advertisements