Градоначелник Митровице, Агим Бахтири, планира да доведе Шакиру да наступи на церемонији отварања главног моста у Митровици. Каже да латиноамериканка неће бити плаћена ни један цент из општинског буџета јер је у њеном интересу, али и у интересу многих других извођача да наступају на мосту у подељеном граду.

Бахтири је одлучио да на дан отварања моста на Ибру у Митровицу доведе светски познату певачицу. Испрва је тврдио де ће звезда која ће забављати Србе и Албанце у Митровици бити из Енглеске или Америке, али сада је у разговору за Gazetu Express конкретизовао да је једна од певачица са којима општина преговара Шакира, певачица из Колумбије.

– Једно од имена је Шакира – каже Бахтири, додајући да су у оптицају и други извођачи који ће наступити на мосту који Митровицу одваја на два дела. Међутим, датум отварања моста још увек није познат.

Према подацима Бусинесс Инсидер-а, 2016. је Шакира доспела на листу најплаћенијих извођача на свету. По концерту заради између 1 и 1,5 милиона долара, наводи Gazeta Express.

Међутим, Бахтири каже да не намерава да плати ни један цент из општинског буџета за организацију овог догађаја. Став је Бахтирија да је у Шакирином интересу, али и интересу других извођача да наступају на овом догађају.

– Нећемо наменити општинска средства за финансирање концерта зато што је у интересу тих извођача да дођу овде, јер је ово огроман проблем – рекао је Бахтири Gazeti Express.

Градоначелник Митровице навео је и да ће мост на Ибру у будућности носити име извођача који ће на њему наступити на дан отварања.

Идеја отварања моста наступом познатих извођача подржао је и заменик премијера Беџет Пацоли. С друге стране, премијер, Рамуш Харадинај не подржава ову идеју јер сматра да је превише тензија око места на ком Бахтири планира да организује концерт.

Advertisements