Заменик градоначелника Горан Весић честитао је одбојкашицама златну медаљу коју су освојиле на Светском првенству у Јапану и позвао грађане да се у што већем броју окупе у понедељак испред Старог двора да поздраве наше репрезентативке.

Традиционално, за освајаче медаља на великим такмичењима, резервисано је место на чувеном балкону Старог двора.

– Град Београд ће са поносом организовати овај дочек. Музички програм ће почети око 18 часова, а оне ће, око 19 часова изаћи да поздраве грађане – рекао је Весић и нагласио да је успех одбојкашица велики успех за Србију.

Освајањем злата Србија се на најбољи могући начин промовисала, а Весић каже да се освојеном медаљима види снага културе и спорта у нашој земљи.

УМАЛО ДА НАМ ЈЕ ОТМУ: Турци су Тијани Бошковић нудили све, али она ни да чује!

– Ми смо мала земља, а први смо на свету. Више стотина милиона људи широм света преко телевизијских екрана слушало је нашу химну и видело нашу заставу на победничком постољу. Овај успех је велики – закључио је Весић који је гостовао у Јутарњем програму РТС-а.

Председник Републике Србије Александар Вучић примиће сутра женску одбојкашку репрезентацију Србије, која је освојила златну медаљу на Светском првенству одржаном у Јокохами.

Пријем ће бити у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је председникова Служба за информисање.

Пријему ће присуствовати и председник Републике Српске и изабрани члан председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, додаје се у саопштењу.

Advertisements