Пензионер Емил Рателбенд је започео судску битку јер жели да промени своје годиште како би ишао на посао и постигао бољи успех са женама на Тиндеру, популарном дејтинг сајту.

Шездесетдеветогодишњи Холанђанин Емил Рателбенд сматра да ако трансродни људи могу да промене пол, он би такође требало да има право да промени свој датум рођења, пише британски Телеграф,

Емил би волео званично да има 49 година, јер су му доктори рекли да има тело 45-годишњака, због чега је поднео захтев да му се у документима датум рођења промени у 11. марта 1969. иако је рођен 11. марта 1949.

„Ишао сам на лекарске прегледе и шта је то показало? Моје биолошка старост је 45 година“, истиче пензионер и гуру за самопомоћ.

Међутим, локалне власти су одбили да промене његов датум рођења у званичним документима, а његова борба тек предстоји јер је случај отишао на суд у град Арнем у Холандији.

„Са 69 сам ограничен, са 45 могу да купим кућу, да возим другачији ауто, могу да радим. Кад на Тиндеру кажем да имам 69 година, жене престану да ми одговарају. Са 49 и овим лицем, имао бих више успеха. Трансродне особе могу постићи да им у родном листу стоји други пол, на исти начин би требало да може да се промени и старост“, истиче.

Овај случај је изазвао контроверзе у његовој земљи, али Рателбенд не мари за негативне коментаре. Тврди да је дискриминисан због старости и да компаније одбијају да запосле некога у његовим годинама.

Advertisements