Саша Ристић Кригер направио је лик првог српског хероја – Србољуба. Како каже, као инспирација му је послужио Хрватко, суперхерој из суседне нам државе.

Србољуб је снажан, ћелав, по потреби има и бркове, а послат је да брани наш народ од разноразних агресора.

s3_1000x0
Фото: Саша Ристић

– Чим сам видео суперхероја Хрватка, моја је дужност била да одговорим на ту агресивну политику Загреба и регрутујем Србољуба. Јер, ко би овај напаћени народ могао да одбрани од надолазеће претње. Желео сам да поручим да овај народ има чиме да се брани штитећи тиме свој суверенитет, животе и имовину свих њених грађана – рекао нам је Саша кроз шаљиви тон.

Ипак, нашем саговорнику Хрватко је заиста био инспирација за рад на првом српском суперхероју.

– Идеја је никла, као што рекох, пошто сам видео рекламу за хрватску банку и сматрао сам да би било досадно да постоји Хрватко, а да не постоји Србољуб – објаснио је он.

Србољуб је тренутно у фази конципирања и свакодневно се дорађује, а како се прича о њему буде развијала, тако ће се и он визуелно побољшавати.

– Нпр. први Срба је био у тробојци и обријан, а после љубазног фидбека из Чикага преко ноћи му је порасла брада – каже Саша.

Прича о пореклу имена браниоца свих Срба веома је интересантна.

– На почетку сам поставио много верзија имена са префиксом Срб – Србољуб, Србомир, Срба. Некако ми име са -мир на крају није ишло уз њега, па је на великом гласању победу однео назив Србољуб-Срба. Мислим да је пристојније – напомиње Саша.

– Србољуб као карактер је тренутно у слободној форми, заправо, немам још конкретну идеју за шта бих могао да га искористим на најбољи начин. Он као 3д модел може у скоро свим медијима да буде искоришћен. Самим тим имам доста времена да до краја исконципирам његов карактер. Како се прича развија, могу слободно да кажем да ће резултат бити много бољи од садашњег – додао је овај концептуални уметник.

Акциона фигура његовог суперхероја још је далеко од реализације пошто Срба прво мора негде и да се појави.

– Србољуба бих сигурно искористио најбоље могуће, а после њега ко зна који све карактер можемо да очекујемо. Што се тиче играчака и акционих фигура, то долази као експлоатација визуелног производа након успешног анимираног филма, серије, стрипа или видео игре, или ти, не правимо прво барбику Лепе Брене па онда идемо у Брчко да је откријемо, него обрнуто – сликовито је објаснио.

Саша Ристић је урадио доста ликова и карактера за потребе разних видео игара, филмова и реклама. Открио нам је још да у Србији постоји клијентела која би куповала акционе фигуре, али њихова фабрикација односно производња доста кошта, а пара за те сврхе нема.

Прочитајте још:  ВУК ДРАШКОВИЋ: Степинац је српски светац, било је и горих код Тита!

ОТВОРЕНО ПИСМО: Аца Лукас откачио Хрвате!

Извор: 24sata.rs

Advertisements

Оставите одговор