У преподневним сатима данас су кроз центар Сребренице литијом прошли представници Српске православне цркве који су после 16 година обележили крсну славу Општине, а на челу дефилеа се налазио свештеник сребреничке цркве Александар Млађеновић.

Kако су казали из Општине Сребреница, дефиле се кретао у две колоне, а након што су прошли кроз центар града, уследило је освештење цркве.

14732407_576330305891944_4020335157607063053_n

За то време муслимани су на разгласу покушавали да надјачају српске комшије нарикањем преко звучника.

„Прошле године су организовали славу Општине и то поново у организацији Српске православне цркве, а данас су били присутни представници локалне власти и поједини општински службеници. После литије су отишли у правцу цркве, а све време су свирали на гуслама и певали песме“, казао је саговорник из Сребренице за Kлиx.ба.

Он додаје како је вероватно међу учесницима био и Младен Грујичић, кандидат за начелника Општине Сребреница, који би према резултатима Централне изборне комисије Босне и Херцеговине (ЦИK БиХ) требало да наследи Ћамила Дураковића.

Од 1995. до 1999. године Покров Пресвете Богородице званично је прослављан и као слава општине Сребреница. Од 1995. године српска власт у овом месту као Дан и славу општине прослављала је Покров Пресвете Богородице, 14. октобра, јер је то слава и истоимене цркве у Сребреници.

Дан општине Сребреница званично је 11. марта и обележава се свечаном седницом и доделом награда и плаката грађанима Сребренице који су се истакли у свом друштвеном, културном и хуманитарном раду.

Прочитајте још:  СЛАВА ХЕРОЈУ: Ово је Србин који је положио живот за Новорусију! (ФОТО) 

ТРАМП ПОВУКАО ИЗВИЊЕЊЕ: Интервју је лажан, очекујем извињење!

ВУЧИЋ НАПАО ТРУДНИЦЕ: Рађају децу да не би радиле!

Извор: Курир, Кликс.ба, Националист

Advertisements