Још ова земља има децу која се за њу, знају борити. Још ова земља има децу, која памте и не заборављају погром и протеривање Срба са својих огњишта. Децу, која злочин над сопственим народом не опраштају, онима који тај злочин као победу прослављају. Никада опростити! Никада заборавити!

Фото: Приватна архива

Млади људи из Алтернативе су вечерас испред амбасаде Хрватске послали поруку да је «Изгубљено само оно чега се одрекнемо и да се отето враћа»!

Фото: Приватна архива

,,Скупом испред хрватске амбасаде симболично смо обележили 22 године од погрома Срба и етничког чишћења Хрватске у злочиначкој акцији Олуја. Симболично смо запалили 22 свеће у 22:30 и овим гестом показали да нисмо заборавили шта је наш народ тада проживео, а нисмо ни опростили јер нико опроштај није ни затражио. Шта више, Хрватска овај злочин прославља на највишем нивоу као највећи државни празник.“

Фото: Приватна архива

,,За нас протеривање нејачи и убијање стараца, жена и деце није херојско дело већ најгори злочин!“

Фото: Приватна архива

Апелујемо на међународну заједницу и наше политичаре да се боре за права Срба из Хрватске јер су они у потпуности обесправљени, забрањена им је чак и ћирилица. За крај — изгубљено је само оно чега се одрекнемо, а отето се враћа!

Алтернатива

ПАМТИ МОЈ НАРОДЕ!!

Приредила: Лола Ђорђевић

Извор: srb.news

Advertisements