Најновије поглавље наше косовске трагедије, односно упад шиптарских специјалаца на север и хапшење Марка Ђурића, показало је прилично забрињавајући тренд у српском друштву, који опет има корене у историји међусобне мржње и подела.

Фото: AP/Visar Kreziju
Фото: AP/Visar Kreziju

Хајде што су се ”акцији” специјалних снага косовских Албанаца обрадовали опскурни ликови попут Сергеја Трифуновића, Татјане Војтеховски и сличних. Они мрзе Србе и солидаришу се са свим српским непријатељима. Бизарно је што навијају и радују се и неки међу нама који се описују као патриоте – националисти који опет више од свега мрзе Вучића па им зато одговара сваки његов ”пораз”. Марко је ”Вучићев” па је онда ваљда све што му се догодило ”заслужено”, једино што је тим ”патриотама” изгледа жао што је уопште пуштен, да не употребим неку тежу реч.

Политика је брутална дисциплина, али и та бруталност требало би да има неке границе ако себе дефинишемо као људе, а не као нешто друго. Мрзите Вучића, ок, ваш избор, али да, хипотетички, имате моћ да одлучујете о његовом паду, на колику бисте цену пристали да мора да се плати? Хиљаду, две хиљаде, десет, двадесет хиљада мртвих Срба на Косову и Метохији, ако би то значило одлазак Вучића и долазак неког другог (вашег) кандидата на власт?

Харадинај је најавио да ће заузети север. Значи ли то да сви ви који мрзите СНС сада прижељкујете да Рамуш оствари свој циљ, само зато што се надате да ће Вучић тако изгубити, да то чак ни он не би могао да преживи?

Ниско је то даме и господо..ниско и недостојно, шта год да мислите да би вам ”долазак на власт” донео, а оваква врста патолошке острашћености тешко да ће вама који се гушите у њој донети улазак у српску владу, а СНС-у излазак из исте. Политички противници се побеђују политичком борбом и идејама. Подразумева се да ту има и ниских удараца, али не оних који иду у правцу навијања за непријатеља да крене у покољ вашег сопственог народа. За оне који управо то раде највећа казна је да заувек остану нејаки и безначајни, да бесне, урлају и хистеришу, радују се туђој несрећи, а све време тону у својој, да фантазирају о моћи, а сваки пут када се погледају у огледало виде безвредне животне губитнике који Никад, нигде, ни о чему неће одлучивати.

Ето, то је једина истина, па ви сад изволите..мрзите Марка, жалите што га Шиптари нису убили, што нису прегазили север Косова и побили и протерали онај несрећни народ доле, само зато да би се ви осетили боље што на прошлим изборима ни цензус нисте могли да пребаците…

Јелена Вукоичић

Advertisements