Један од најбољих југословенских и српских комичара свих времена Миодраг Петровић – Чкаља извео је у новогодишњој ноћи 1971. године скеч који је тада све насмејао.

Чкаља је глумио фудбалског менаџера који је покушао тадашњем тренеру Црвене звезде Миљану Миљанићу да прода играча, а такође је и нашао удавачу за Драгана Џајића, како би овај играо боље.

Иако скеч и данас изазива смех, не можемо да се отмемо утиску да је популарни глумац пре 44 године до детаља предвидео пропаст српског фудбала. Посебно је предвидео чињеницу да наши најбољи клубови доводе непознате и неафирмисане играче. Често се дешава да тренери и челници клубова никада нису ни видели на делу играча којег купују, а при том га претплате и уђу у велике дугове. Из свих тих разлога, наши клубови из године у годину имају све већи заостатак за Европом.

„Узми салвет и пиши. Нашао сам ти бека. Мислим да је играо у Великом Шиљеговцу и Глободеру. Питај ове из Велике Плане и Марковца, они га знају. С њим можеш да решиш првенство, часна реч. Бек, одличан везни играч, а може да игра и у навали. Јер, ти немаш ни одбрану, ни навалу, ни везног играча. Не знам тачно, мислим да има око 42 године. Матор? Што, треба да трчи? Натрчао се он доста. Нека он смирује игру. Е, па сад, не знам када могу да га доведем. Добио је унуче прекључе, па кад се истрезни ја ћу да га доведем. Е, Миљане, слушај, нашао сам удавачу за Џају. Ови пре мене кажу да није лоша. Ако се мени свиди, и њему ће да се свиди. Да решимо то питање, па нек почне човек једанпут да игра лепо. Миљане, јављај се на телефон. Док ја не дрмнем телефон ви изгубите два бода“, испричао је 1. јануара 1971. године Миодраг Петровић Чкаља.

Извор: kurir.rs

Advertisements