Док су јуче огромне полицијске снаге, уз барикаде блокирале прилаз Центру за културну деконтаминацију стотинама грађана који су негодовали због срамног шиптарско-пропагандног фестивала “Мирдита, добар дан”, активисти ЛДП слободно су се шетали као “ослободиоци” и уживали у гажењу српског достојанства у центру Београда.

Ово је, у једном моменту, са чела колоне Заветника приметила и Милица Ђурђевић, која је прокоментарисала да очигледно “нарко дилери држе кључеве града Београда” и да су “они праве газде града”.

Интересантно је,да док се појединим патриотским опцијама укидају најављена гостовања, а у моменту када се одлучује о питању Космета, Чедомир Јовановић све присутнији на малим екранима, као и да ужива заштиту и подршку која се и јуче могла видети на конкретном примеру, приликом отварања фестивала.

Упитно је, међутим, одакле Јовановић вуче легитимитет за такав медијски простор и политички третман, имајући у виду да је на претходним изборима, у истој тој престоници у којој се шепури, снажни ЛДП имао 1955 гласова.

Према званичним подацима, то је свега три стотине више гласова од Грађанске странке Грка Србије, чији је слоган био “зато што волимо гирос”. Како је могуће да моћ у Београду и даље држи човек чија је подршка готово мања од фан клуба гироса?

Извор: govorisrbija.rs

Advertisements