25. новембра 1951. рођен је глумац Данило Лазовић. Мада га се старији сећају још из „Отписаних“, широј публици је најпознатији као Шћепан Шћекић из „Срећних људи“ и Черчил из „Породичног блага“, а можда највише захваљујући тим улогама стекао је репутацију великог глумца, али и љубитеља кафана.

Кад је друштвеним мрежама кренула да кружи слика „Кафане код бесмртних“, било је оних који су се запитали зашто ту није било места и за Данила Лазовића, који је такође „био познат глумац и боем“.

Та слика можда је изграðена улогама које је Лазовић носио, али његови пријатељи и сарадници тврде да је истина ипак другачија – овај глумац заправо није био љубитељ чашице и кафанске атмосфере.

За разлику од бројних својих колега, Лазовић је ретко седео у позоришним бифеима, говорећи да нема времена да се бави београдским забавама и клубовима.

„Он није волео кафане, а обожавао је да се шали. Имао је врло специфичан смисао за хумор и добру душу“, рекао је једном приликом за њега редитељ Синиша Павић.

Фото: Facebook
Фото: Facebook

Лазовић је био породични човек и волео је природу. Са супругом Бранком има четворо деце, а како би им обезбедио боље услове за одрастање, из центра града су се преселили на Авалу, далеко од градске вреве, где је Данило уживао у обавезама око домаћинства. И то док је био у врхунцу популарности.

„Мислим да је то нешто најбоље што је тата могао да уради јер нас је склонио с асфалта, па су моја браћа и сестра уместо да расту чекајући лифт, уживали у природи и здравом детињству… Мој отац је био патријархалан и конзервативан, желео је да од нас направи добре људе. Васпитавао нас је у духу праве српске породице, где се зна ко је ко и шта ко ради, као и да је љубав према Богу основ свега“, причала је његова најстарија ћерка, Јелена Лазовић.

Данило Лазовић је рођен 25. новембра 1951. године у Бродареву, на граници Србије и Црне Горе. Одрастао је у радничкој породици, а Лазовићи су се 1958. година преселили у Прибој на Лиму, где је познати глумац завршио гимназију. На Факултету драмских уметности дипломирао је 1974. године, када је и остварио прву запажену улогу у култној серији „Отписани“.

Од тада су се ређале значајне улоге на филму, али и у театру, мада га публика најбоље памти по улогама у серијама „Бољи живот“, „Срећни људи“, „Породично благо“, „Стижу долари“…

Извор: espreso.rs

Advertisements

Оставите одговор