Емир Кустурица гостовао је у емисији „Pressing“ на телевизији Н1 где је у једном тренутку разговора водитељ цитирао његове недавно изговорене речи – да су „Срби народ који је највећи произвођач заблуда о себи“.

Славни редитељ одмах је потврдио да то јесте рекао, а онда је објаснио и због чега, додавши и пример којим је образложио своје речи.

– Тако је. Нико није прихватио „ајфон“ од Срба, ми га прихватамо као и ову нову музику коју је ваша компанија недавно потписала са овом двојицом типова који личе на муџахедине и који су врло популарни, а чији су стихови заправо замена… – почео је Емир, који је потом био пекинут од стране водитеља Југослава Ћосића којем је „запарало уши“ то што је Емир споменуо њихову компанију, а истакао је и да не зна о коме Кустурица говори.

– Говорим о овој двојици репера који су заправо постали ужасно популарни захваљујући простаклуку који се шири невиђеном брзином, а он отприлике гласи: „Она воли „бмw“, она воли „ауди“, она воли доларе, она воли евре, она воли сепарее“ – наставио је Кустурица.

– У народној музици није било тако простих, зато што је била Марина Туцаковић која је песник, за разлику од ових – рекао је Куста.

Advertisements